"Not everything that counts can be counted, and not
everything that can be counted counts"
- Albert Einstein

 

Focus, groei en persoonlijk contact. Daar zijn we bijzonder goed in.

Jullie willen groeien als bedrijf en de beste mensen aantrekken. Waar wij excelleren in onze specialistische marktkennis binnen de Tech, blinken jullie uit in innovatie. Bij Beyond Search krijg je net even iets anders dan een standaard w&s bureau. Wij combineren employer branding met marketing en de allerbeste recruitment. Hierdoor kun je ons tijdelijk volledig inzetten ter vervanging van een technisch interim recruiter of als flexibele partner in groei.

Alleen de beste tech recruitment is bij ons goed genoeg. Dat vraagt om focus en liefde voor het vak. MKB, Uitgegroeide start-ups of projectorganisaties vinden wij het leukst om te doen. En dat komt perfect uit, want dat is precies onze expertise binnen engineering. En we zijn er goed in.

Wij kennen de beste groeifactoren

Bij Beyond Search kan je altijd rekenen op persoonlijke benadering. Zelfs in het weekend of na werktijd. We staan klaar wanneer je ons nodig hebt. Ons doel is om recruitment te optimaliseren voor de langere termijn. Alleen op die manier kan jullie werken aan innovatie en ontstaat er optimale groei. Win-win! Wij geloven dan ervaring, testen & doen het belangrijkst is voor snelle resultaten en dus betaal je bij ons alleen maar voor bewezen groeifactoren.

 

Dus wat kan je verwachten bij Beyond Search?

  1. Een telefonische intake. We willen weten wat jullie écht nodig hebben, zodat we maatwerk kunnen leveren. .
  2. Een persoonlijke vaste consultant staat direct klaar om recruitment vraagstukken te behandelen. Het werk is pas klaar als de recruitment resultaat oplevert. Voor langere termijn, uiteraard.
  3. Scherp advies dankzij onze uitgebreide marktkennis. Van het adviseren over de juiste marketingkanalen voor vacatures, of inhoudelijke vragen over salarissen en tips voor gesprekken.Wij staan voor je klaar.
  4. Flexibiliteit. Bij ons kiezen jullie zelf wanneer we nodig zijn, als vaste partner of flexibel. Wij houden graag gesprekken via teams of telefonisch, om constant vooruitgang te boeken.

Recruitmentvraag stellen